Saturday, March 27, 2010

Kodused ravioolid



Täna käisid külas Kristin ja Art ning võtsid kaasa oma uhke pastamasina.
Peagi läks üheks asjalikuks ravioolide tegemiseks. Algul me ei teadnud, mis täidisega ravioole teha, kuid pika mõtlemise ja netis retseptide otsimise peale tegime hoopis omaloomingut. Välja tulid igatahes imemaitsvad ravioolid.

Tainas:
  • 500g nisujahu
  • 3 muna
  • 2 munakollast
  • näpuga soola
  • tilk vett (et lihtsam oleks sõtkuda)

Tuleb 10 minutit tainast sõtkuda, teha golfipalli-suurused pallikesed, need kilesse panna ning tunniks külmkappi seisma jätta.

Täidis/omalooming:
  • tassitäis krevette
  • peotäis spinatilehti
  • riivitud tavalist ja parmesani juustu (tunde järgi)

Krevetid keeta, lõigata väikesteks tükkideks ning mikserdada spinatilehtede ja juustuga ühtseks massiks.

Valmistamine:
Tainas lasta mitu korda läbi pastamasina, kuni valmib ilus peenike pastaleht. Laotada see lauale ning teha klaasiga kettad (meie tekime konjakiklaasiga:). Seejärel ketta keskele panna teelusikatäis valminud täidist ning keerata nagu pelmeen kokku (niisutades ääri veega) ning surudes neid veel kahvliotsaga.
Valminud ravioolid panna 3-5min keevasse soolvette. Serveerides valada peala oliiviõli ja riivitud parmesani juustu.

Delizioso!

0 comments: