Wednesday, November 4, 2009

Let me travel to the world of books

Hispaania- see maa on jube suur, kuid terve septembrikuu sain maitsta tükikest temast. Meiega liitus Hispaanias ka Piret, kes oli kaasa võtnud ühe hispaanlase Carlos Ruiz Zafoni teose "Tuule vari". Sellest teosest ma rääkida tahakski. Tegelikult seda on jube palju, mida öelda tahaks, aga mis kõige tähtsam- see teos on mulle väga hinge läinud. Seda seetõttu, et ma pole ammu nii huvitavat teost lugenud kui "Tuule vari". Teose kokkuvõtet saate lugeda mujalt, kuid paari sõnaga tahan öelda, et tegevus toimub Barcelonas, aastatel 1946-1966, peategelaseks on ühe raamatukaupluse poeg Daniel Sempere, kelle isa viib ta Unustatud Raamatute Surnuaeda, kust saab alguse kogu tegevus. Teos on suurepäraelt tõlgitud, mahlakas ning huvitavate tegelastega.
See raamat on kinni pannud paljud Euroopa edetabelid ning trükiarvud Hispaanias on juba tohutud., rääkimata mujal maailmas.
Sel aastal ilmus ka Zafoni "Angel's Game", mida hetkel loen. Kahjuks pole seda jõutud veel eesti keelde tõlkida. See teos on mingil määral seotud eelmise teosega, kuid minu arvates veidi süngem, kuid kindlasti ei jää alla eelmisele.
Ei jõua ära oodata juba järgmisi Zafoni teoseid!

0 comments: